Parket Ipowood

Een houten vloer is de perfecte basis voor een sfeervol en tijdloos interieur. Verantwoord hout met een bijzondere finish, in olie of lak, brengt een ruimte tot leven en zorgt voor een unieke natuurlijke sfeer.


Fraval Woninginrichting heeft de meest uitgebreide keuze in parket- en laminaatvloeren en trendy kurk. Prachtige soorten hout in diverse hardheden en stijlen met professionele ondervloeren, afwerkings en onderhoudsproducten.


Bij ons kunt u terecht voor deskundig advies over geluidsisolatie, vloerverwarming, luchtvochtigheid, eventule verhuizing van uw vloer en de milieuaspecten waar wij bij Fraval Woninginrichting waarde aan hechten.

Vloeren

an image

Een vloer bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling van een kamer. Modern, klassiek, landelijk. Allerlei stijlen zijn mogelijk. Vloerbedekking kan van natuurlijke materialen of kunststof gemaakt zijn. Het kan hard of zacht zijn en de diverse kleuren spelen een belangrijke rol bij de uitstraling van uw kamer.

Gordijnen

an image

De juiste raambekleding zorgt voor comfort. Dat is niet alleen prettig voor de mens, maar draagt ook veel bij aan energiebesparing.
Raambekleding beïnvloedt het binnenklimaat. Door de lichtinval, het tegenhouden en de reflectie van fel licht en warmte kan raambekleding het woon- en werkcomfort bepalen.
Een aangenaam comfortabel binnenklimaat draagt bij aan arbeidsproductiviteit en energiebesparing. Advies over goed ontworpen en slim toegepaste raambekleding kan Fraval Woninginrichting u bieden.

Horren

an image

Onze horrencollectie wordt voor u op maat gemaakt. Hiervoor worden alleen de beste materialen gebruikt, zodat u verzekerd bent van jarenlange bescherming tegen insecten. De profielen zijn in meerdere kleuren beschikbaar passend bij uw kozijn. Tevens is er een keuze uit verschillende types gaas, montage opties, handgrepen, sluitingen en scharnieren.

Onderhoud en renovatie

Onderhoud

Tijdig en juist onderhoud van uw houten vloer is erg belangrijk. Tegenwoordig worden veel vloerdelen afgewerkt met een olie. Deze vloeren dienen regelmatig met een speciale onderhoudszeep worden gereinigd en hebben het eerste jaar soms nog wat extra onderhoudsolie nodig voordat het verzadigingspunt is bereikt. Hierna neemt het onderhoud juist af. Het grote voordeel van een geoliede vloer is dat deze plaatselijk gerepareerd of opgefrist kan worden. Vloerdelen afgewerkt met een lak hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig. Stofzuigen is belangrijk om krassen te voorkomen en af en toe kan de vloer gewist worden met een speciale reiniger. Deze reiniger laat geen film achter op het oppervlak. Eens in de paar maanden kan de hele vloer een opfrisbeurt krijgen met polish voor lak. Kleine beschadigingen worden hierdoor gecamoufleerd en het oppervlak wordt versterkt. In tegenstelling tot olie- en zeepvloeren kunnen lakvloeren niet plaatselijk gerepareerd of opgefrist worden. U dient altijd de gehele vloer te behandelen. In het algemeen wordt een gelakte vloer na een aantal jaren geschuurd en voorzien van nieuwe laklagen. In dit geval is er sprake van een renovatie.

Renovatie

In de regel is een houten vloer door verstandig onderhoud prima in goede conditie te houden. Wanneer echter ondanks aanbrengen van onderhoudsproducten uw vloer niet meer opgefrist kan worden, is het tijd om groot onderhoud uit te voeren: een renovatie. Groot onderhoud houdt in dat uw vloer machinaal wordt geschuurd en wordt voorzien van een nieuwe beschermlaag. Hierbij wordt het bovenste laagje van het hout verwijderd en daarmee verdwijnen ook de meeste leefsporen als krasjes en deukjes. Uw vloer ziet er na een renovatie weer zo goed als nieuw uit . Om dit ook te kunnen garanderen komen wij uw vloer vooraf inspecteren zodat wij kunnen beoordelen in hoeverre het schuren nodig is en welk resultaat u kunt verwachten. In sommige gevallen zullen wij een renovatie afraden omdat het resultaat onvoldoende zal zijn of een goede uitvoering niet meer mogelijk is.Tevens kunnen wij u adviseren over de wijze waarop de vloer het beste kan worden afgewerkt. Want de keuze voor een bepaalde afwerking zal mede afhangen van uw leefwijze en uw wensen ten aanzien van kleur en uitstraling.

“Een houten vloer leeft.”


Hoogtepunten

INSPIRATIE MAGAZINE

Hoe ziet het ideale interieur eruit en welke woonstijl spreekt uw klant het meest aan? Laat uw klant de vele mogelijkheden van de DESSO HOME collecties ontdekken en plaats onderstaande link naar het Inspiratie Magazine op uw website.

Bekijk hier de digitale versie van het Inspiratie Magazine >

Horren

Fraval Woninginrichting is Unilux dealer.

Scherp geprijsde horren van een goede kwaliteit
De horren van Unilux zijn bijzonder populair door de scherpe prijs-kwaliteitverhouding en de mooie afwerking. Voor een vaste hor, een rolhor of een complete hordeur bent u bij Fraval Woninginrichting aan het juiste adres.


Unilux horren

Lees meer...


Tapijtrevolutie
Fraval is Yunieq dealer geworden.
Yunieq is een vloer waarmee je kunt creëren. Jouw eigen wereld, zoals jij die graag ziet en deelt. Voel de ongeëvenaarde zachtheid, de luxe uitstraling en verwonder je over het glansgaren. Maar Yunieq is meer dan design. Yunieq heeft unieke eigenschappen die tapijt in een heel ander daglicht zetten. Yunieq is duurzaam, luchtzuiverend en vuil- en vlekafstotend. Yunieq is voor unieke mensen. Yunieq is uniek.
Lees meer...

Living Heat®: infrarood vloerverwarming

Met een infrarood vloerverwarming wordt een koude ruimte omgezet in een heerlijk warme vloer en een aangename warme omgeving. Vloerverwarming geeft een constante en zeer comfortabele warmte zonder hete luchtstromen of luidruchtige ventilatoren. Het ontbreken van lelijke radiatoren maakt plaatsing van meubels gemakkelijker en zorgt voor een veiliger woonomgeving zonder blootgesteld te worden aan hete radiatoren. Ook is er geen sprake van stof- en/of bacteriën-circulatie. Lees meer...

Advertentie

T.F.D. Floor tile

VTH Kasten
Een kast als een maatpak.
Fraval is dealer geworden van VTH Kasten.
Iedere kamer in uw woning heeft een eigen karakter. Er is maar één oplossing de beste als u er voor wilt zorgen dat die ruimte optimaal benut wordt. U denkt dan niet meteen aan pasklare oplossingen zoals die er voor iedereen zijn, maar aan een fraaie maatwerkkast die het eigen karakter van uw ruimte volledig intact laat.
Lees meer...

Advertentie

Unilux Raamhorren

Contact Info
an image
Fraval Woninginrichting
Rijksweg Zuid 55, 6071 HV Swalmen
Email: info@fraval.nl

Tel: 0475 501190